De Muzen

Klassiekemuziek.tv is een site / ebook /weblog waarop iedere dag een nieuw stuk klassieke muziek wordt besproken. Klassiekemuziek.tv is gebaseerd op het reeds uitgegeven boek De Muzen (uitgeverij Fontana 2003. Inmiddels uitverkocht!) waarin vijfhonderd klassieke hits de revue passeren. De 500 hits zullen in een nieuw jasje worden gestoken waardoor hopelijk meer mensen zullen genieten van klassieke muziek. De lijst zal worden aangevuld met nieuwe titels. Op naar de 1000! De nummering van de titels is willekeurig en hetzelfde als in het boek. Het is in geen geval een hitlijst of top 500 (1000)! We hopen het boek in de toekomst opnieuw uit te laten geven.

Toon Verbeek, de auteur van De Muzen, studeerde trompet bij Klaas de Boer (Radio Philharmonisch Orkest), directie bij Gijsbert Nieuwland (Promenade Orkest), schoolmuziek bij Chris Bos (Utrechts conservatorium. Chris Bos was overigens ook beiaardier van de Dom in Utrecht), muziekgeschiedenis bij Leo Samama (componist en musicoloog) en muziekwetenschap bij Prof Dr. Gerrit Vellekoop (Universiteit van Utrecht)

Toon Verbeek doceerde jarenlang muziek als eindexamenvak aan middelbare scholen. Voor Wolters Noordhoff schreef hij verschillende  muziek- en kunstmethoden. Tegenwoordig geeft hij lezingen en concertinleidingen. Dagelijks worden op deze site composities en concerten aangeraden. Mailen kunt u naar verbeek.toon@gmail.com.