Bacharach – Easy Listening

Burt Bacharach is een Amerikaans musicus en componist die in 1928 geboren werd in Kansas City, hij stierf in 2023. Als kind was hij in de ban van de jazzmuziek. Samen met tekstdichter Hal David was hij verantwoordelijk voor talloze hits in het lichtere genre. Men betiteld zijn muziek ook wel als Easy Listening. Hij was musicus tot op het bot. Behalve dat hij componeerde, dirigeerde hij, zong, speelde slagwerk, cello en piano.

Bacharach schreef meer dan 50 nummers die in de hitparades verschenen. Hij werkte met Marlene Dietrich, en schreef nummers voor o.a. Aretha Franklin, Tom Jones, Dionne Warwick, Dusty Springfield en honderden andere artiesten. Inmiddels behoort hij tot een van de beste songwriters aller tijden. Voor het lied Raindrops keep fallin’ on My Head (1970) ontving hij een Oscar. Een ander bekend nummer is This Guy’s in Love with you.

Door zijn achtergrond in de jazz hoor je dit terug in zijn pop- en musicalsongs. Hij werkte met verschillende jazzmusici waaronder Stan Getz en Miles Davis.

BACHARACH – EASY LISTENING NUMMER 817